Vapaus 45 vuoden riippuvuudesta

Aloitin tupakoinnin 15 vuotiaana koviksena jengipaineen alaisena. Alussa tupakka maistui tosi pahalle mutta siihen tottui ja naps olinkin koukussa. Koska arvostan omaa riippumattomuutta ja vapautta lopetin tupakoimisen  tahdonvoimalla kunnes tilanne oli taas täysin omassa hallinnassa. Ja koska tilanne oli täysin omassa hallinnassani voisinkin polttaa vain yhden savukkeen ikään kuin muistelona siitä miten pahalta se maistui. Sitä sitten seurasi kokopäivätupakointia kunnes taas tunsin olevani koukussa ja lopetin, kunnes tilanne oli taas täysin hallinnassani ja…

Tätä kierrettä kesti vuosikymmeniä. Olen lopettanut - aloittanut tupakoinnin yli sata kertaa. Jaksot ovat kestäneet kahdesta viikosta jopa vuoteen. Ajatus tupakoinnista kyti mielessäni kekäleen tavoin joka ei tahdonvoimalla sammunut.

Sitten törmäsin Allen Carrin Easyway -menetelmään, joka selitti mistä tupakoinnissa on kyse; nikotiiniriippuvuudesta ja siitä että meihin on aivopesty virheellisiä ajattelumalleja. Menetelmä korjaa ajattelumallit toisiksi, minkä seurauksena on tupakoinnin lopettaminen siihen paikkaan ilman vieroitusoireita ja lihomista. 

Kekäle on sammutettu ja olen vihdoin vapaa! Lopettaminen ei ole koskaan aikaisemmin ollut näin helppoa ja hauskaa.

-Entinen kestolopettaja (29.4.2014)