Vapaana ja raskaana

On mahtavaa saada viestejä Allen Carr's Easyway menetelmällä nikotiinin orjuudesta vapautuneilta. "Saimi" aloitti tupakoinnin 14 vuotiaana ja säännöllisesti hän tupakoi 18-21 vuotiaana ja uudemman kerran 28-30 vuotiaana. Yhteensä kuusi savullista vuotta. Tässä hänen tarinansa:

17.10.2013 tulee minulla 4kk polttamatta. Oma tupakointihistoriani on pähkinän kuoressa seuraava; Teininä satunnaista polttelua, kotoa poismuuton jälkeen 2-3 vuotta päivittäistä polttamista, jonka jälkeen reilu kuusi vuotta polttamatta. Sitten tuli ensimmäinen lapsi, stressaava työ ja aloitin taas polttamisen. Poltin kaksi vuotta, kunnes halu lopettaa oli tullut valtavaksi.

Inhosin tupakointiani. Häpesin tupakointiani. Työpaikkani on savuton. Vanhempanikaan eivät polta. Lapseni oli jo kolmen vanha ja ilmoitti inhoavansa, kun äiti haisee. Ja tämän kaiken lisäksi haaveissa oli uusi raskaus.

Tieto Easyway-menetelmästä tuli ystävältäni, joka ei itse tosin ole vielä tupakointiaan lopettanut. 

17.6.2013 oli viimeinen tupakka tumpattu. Menetelmässä oli paljon asioita, jotka jo tiesinkin ja olin jo sisäistänyt. Silti se pystyi myös tarjoamaan minulle pari aivan uutta ajatusta liittyen tupakoinnin lopettamiseen, joista koin olevan suurta apua.

Itselleni hyödyllisimmät uudet ajatusmallit olivat: 
1. Nikotiinihirviö mahassani, joka vaatii ja tarvitsee tupakkaa ja kuolin kouristelee aiheuttaen tupakanhimoa. Odotin innolla, että hirviö nääntyy nälkään ja lopulta se menikin pois kokonaan.
2. Tupakointi ei ratkaise tai anna oikeasti mitään. Olipa tilanne mikä vain, niin ei se todellakaan tupakalla paremmaksi muutu. 
3. Se riemu ja oivallus, joka sitten savuttomuudesta lopulta seuraa on kyllä tosi hienoa. En uskonut, että joka kerta ajatellessani savuttomuuttani minusta voisi tuntua näin hienolta. En todellakaan tarvitse tupakkaa enää ikinä yhtään mihinkään.

Reilu kaksi kuukautta tupakoinnin lopetettuani tulin myös ensiyrityksellä raskaaksi. Se olo, kun voin olla savuton odottaja, on aivan upea.

Olisin ehkä plussan tultua pystynyt vauvan takia lopettamaan/olemaan tupakkalakossa muutenkin, mutta ilman Allen Carrin menetelmää olisin alitajuisesti edelleen varmasti kuvitellut luopuvani jostain ja ehkä sitten vauvan synnyttyä huonona päivänä sytyttänyt tupakan uudelleen kuvitellen, että se todella pystyisi tarjoamaan minulle jotain. Kun lopetin ilman "pakkoa" ja ehdin todella sisäistää sen, miten hienoa elämä savuttomana on ilman minkäänlaisia positiivisia harhakuvitelmia liittyen tupakkaan, niin uskon todella savuttomuuden kestävän lopun elämääni.

-"Saimi.J." 30v, Meri-Lappi

Allen Carr's Easyway onnittelee.

Haluatko jakaa oman tarinasi ja auttaa muita vapauteen? Lue täältä kuinka voit olla avuksi.