Allen Carr

Allen Carr 1934-2006

Allen Carr syntyi työväenluokan perheeseen Englannissa vuonna 1934. Hän oli nuorena innokas urheilija ja tupakoinnin vastustaja. Hän aloitti tupakoinnin armeijassa 1952. Kun hän valmistui kirjanpitäjäksi vuonna 1958, hän oli jo ketjupolttaja.

Allen kertoi elämänkerrassaan: "Huonona päivänä poltin viisi askia, enkä koskaan vähempää kuin kolme askia."

Hän yritti lopettaa tupakoinnin useita kertoja ja erilaisilla menetelmillä. Kerran hän onnistui olemaan ilman kuusi kuukautta "Se oli silkkaa helvettiä, lopulta annoin periksi ja sytytin tupakan" hän sanoi. "Hävettää tunnustaa, että itkin kuin vauva. Itkin koska minusta tuntui, että olin tuomittu tupakoimaan koko loppuelämäni."

Pian tämän traumaattisen tapahtuman jälkeen, muutamien tapahtumien yhdistelmä johti siihen mitä hän kuvaili "Oivalluksen hetkeksi.".

Hän perusti ensimmäisen Allen Carr's Easyway to Stop Smoking keskuksen Englannin Wimbledoniin 1983 ja käytti seuraavat liki 25 vuotta elämästään opettaen tupakoitsijoille, kuinka lopettaa helposti, käyttäen hänen yksinkertaista ja huumeetonta menetelmää.

Sana hänen tehokkaasta menetelmästään levisi nopeasti ja ennen pitkää, tupakoitsijat lensivät kaikkialta maailmasta osallistuakseen hänen istuntoihinsa. Koska osallistujien jonotuslista kasvoi, Carr muutti suurempiin tiloihin. Hänelle tuli myös selväksi, että hän ei koskaan pysty yksin vastaamaan kysyntään, jota tupakoinnin lopettajat tarvitsisivat.

Allen Carr alkoi kouluttaa pientä joukkoa ihmisiä, jotka osallistuisivat seminaarien pitämiseen eripuolilla maailmaa ja joille Allen tarjoaisi tukeaan. Joka vuosi yli 50.000 tupakoijaa osallistuu Allen Carr's Easyway seminaareihin yli 150 paikkakunnalla, yli 50 maassa.

Heinäkuussa 2006 Allenilla diagnosoitiin syöpä, jota ei voitu leikata. Hänen suvussaan oli syöpätapauksia, hänen siskonsa kuoli keuhkosyöpään nelikymppisenä ja hänen isänsä kuoli syöpään 50-luvulla. Allen oli kuitenkin vuosia passiivinen tupakoija vielä vuosikymmeniä oman lopetuksensa jälkeen. Tupakointi oli ennen sallittua seminaaritiloissa, kun nykyään tupakointi tapahtuu ulkona tai ilmastoiduissa tupakkahuoneissa, eikä terapeutit enää altistu passiiviselle tupakoinnille. Allen sanoi filosofisesti: "Jos en olisi lopettanut tupakointia, olisin kuollut yli kaksikymmentä vuotta sitten." Ja hän sanoi myös: "Nämä viimeiset 23 vuotta ovat olleet kaikkein parhaimmat elämässäni - en muuttaisi mitään."


Allen kuoli rauhallisesti unessaan, perheensä ympäröimänä, November 29th, 2006.Thousands viestejä kiitollinen ex-tupakoitsijoita tulvii allencarr.com ilmoitustauluilla. Keskeiset tiedotusvälineet, kuten BBC, New York Times, The Economist, Washington Post, Forbes, British Medical Journal, New England Journal of Medicine ja Harvard Medical Review julkaisi hänen kuolinilmoitus.
Economist sanoi sen parhaiten. Heidän Otsikossa luki:
"Allen Carr: Vapahtaja tupakoitsijat"

Allen kuoli rauhallisesti nukkuessaan, perheensä ympäröimänä, 29 marraskuuta 2006. Tuhansia ex-tupakoitsijoiden viestejä tulvi allencarr.com ilmoitustaululle. Keskeiset tiedotusvälineet, kuten BBC, New York Times, The Economist, Washington Post, Forbes, British Medical Journal, New England Journal of Medicine ja Harvard Medical Review julkaisi hänen kuolinilmoituksensa.


Economist sanoi sen parhaiten. Heidän Otsikossaan luki:

"Allen Carr: Tupakoitsijoiden vapahtaja"